Sākums > Vispārīgi > Pavasaris nāk – mostas daba un cilvēki

Pavasaris nāk – mostas daba un cilvēki

Nosacītais klusuma periods, kura laikā kā nu kurš esam darbojušies savā nodabā, vācot un apstrādājot informāciju, beidzas līdz ar pavasara tuvošanos. Ja mēs pavasari laukā vēl jūtam tikai epizodiski un mazās devās, gan jau drīz daba šo pārpratumu labos.

Ar šo nelielo ierakstu vēlamies darīt zināmu, ka 7.marts kļuva par kārtējo atskaites punktu sagatavošanās procesā, jo tieši šajā dienā jums, mūsu lasītāji, līdzjutēji un atbalstītāji, beidzot kļuva pieejama mūsu t.s. oficiālā mājas lapa. Tajā jūs turpmāk uzzināsiet vairāk par to, kā mums sokas priekšdarbi, metināšana, skrūvēšana, kreklu gludināšana un citas ne mazāk svarīgas lietas. Ceram, ka neskaitot ekspedīcijas tviterkontu, mums, arī atrodoties ceļā, būs tehniskas iespējas šeit publicēt lakonisku notikumu dienasgrāmatu. Tur tālajās zemēs noteikti viss būs diezgan raibi un interesanti, tāpēc vēlamies ar spilgtākajiem iespaidiem dalīties uzreiz. 

Tāpat šodien, 9.martā, notika šogad pirmā dalībnieku un atbalstītāju kopsapulce, lai apspriestu tās tēmas, kuras jau esam izkustinājuši kopīgajā sarakstē. Pirmā un svarīgākā tēma – maršruts un ekipāžu sastāvi. Maršruta uzmetums tika sagatavots jau pirms kāda laika, taču tagad dalībnieki varēja iepazīties ar tā detalizāciju, kurā iekļauti plānotie pieturas punkti un apskates objekti. Lai arī būtiskas izmaiņas ekipāžu sastāvos vairs nav gaidāmas, ir nepieciešams saskaņot maršruta plānojumu, lai nodrošinātu to dalībnieku, kuri dažādu apstākļu dēļ nevarēs ar mums būt kopā visu ekspedīcijas laiku, atpakaļnokļūšanu Latvijā.

Kā otrs svarīgākais jautājums bija izvirzīts ekspedīcijas budžets. Ekspedīciju pamatā finansiāli nodrošina paši dalībnieki, taču saglabājot šādu modeli, mums nāktos veikt plānoto braucienu visai askētiskā režīmā. Līdz ar to bija nolemts risināt jautājumus par sadarbības veidošanu ar fiziskām un juridiskām personām, lai varētu nodrošināt ekspedīciju ar tai visnepieciešamākajām lietām. Kā redzams atbalstītāju sadaļā, šajā jautājumā jau ir novērojams progress. Sapulcē tika prezentētas arī ekspedīcijas uzlīmes ar  pasākuma logo, kuras paredzētas gan pašiem dalībniekiem, gan arī sadarbības partneriem. Taču ar to vien potenciālā sadarbība neaprobežosies.

Ekspedīcijas dalībnieki pie neapaļā galda

Arī ekspedīcijas transports pamazām tiek uzlabots un pielāgots skarbajiem Krievijas Sibīrijas apgabalu bezceļiem, ar kuriem visdrīzāk nāksies arī sastapties.

Ekspedīcijas mērķis un uzdevumi ir skaidri – vēlamies kā pirmie latvieši ar īpaši nepielāgotām automašīnām aizbraukt līdz Baikāla ezeram, apskatīties kā šo pasaules lielāko saldūdens krātuvi ietekmē industrializācijas procesi tuvākajās apdzīvotās vietās, un iespējami tuvu apbraukt apkārt ezeram. Citu potenciālo ceļotāju iedvesmošanai pēc ekspedīcijas taps jau detalizētāks brauciena apraksts, ar mūsu piedzīvojumiem, novērojumiem un ieteikumiem. Tā kā brauciena laikā paredzēts filmēt, labvēlīgas apstākļu sakritības rezultātā, jūs ieraudzīsiet arī kādas kustīgās bildītes. Iespējams, ka pat ar skaņu.

Par to vēl tiks ziņots papildus, taču jau tagad varam apsolīt, ka ikvienam interesentam būs iespēja tikties ar ekspedīcijas dalībniekiem un aptaustīt eksotiskos mehāniskos transportlīdzekļus pirms došanās braucienā. Ja viss izdosies kā plānots, abas automašīnas redzēsiet arī ekspedīcijas noslēgumā.

  1. Komentāru šobrīd vēl nav.
  1. Atgriezenisko saišu šobrīd vēl nav.