Sākums > Vispārīgi > Ekspedīcija uz Baikālu

Ekspedīcija uz Baikālu

Pašā vasaras plaukumā mēs plānojam doties ceļā uz Baikālu. Ekspedīcija 45 dienu garumā solās būt grūta, nedaudz bīstama un ļoti aizraujoša. Mūsu mērķis ir nokļūt līdz Baikālam un apbraukt tam apkārt pa iespējami tuvākajiem ceļiem, kas nozīmē bezceļu pārvarēšanu simtiem kilometru garumā.

Apkārt Baikālam. Bilde no nub1an.livejournal.com

Lai pieveiktu šo izaicinājumu, šobrīd uzsākta aktīva izvēlēto transportlīdzekļu, divu pilnpiedziņas mikroautobusu, sagatavošana ceļam. Tajā pašā laikā notiek skrupuloza maršruta izstrāde, atlasot interesantākos apskates objektus, kas nedaudz pagarina un apgrūtina turpceļu, bet pavisam noteikti atmaksājas ar pieredzēto. Piemēram, apzināti šķērsosim Urālus pa interesantāku ceļu, tādēļ izmetot nelielu līkumu.

Ceļš. Bilde no nub1an.lievjournal.com

Ekspedīcijas sākuma datums ir 2011. gada 19. jūnijs, maksimālais ilgums – 45 dienas. Brauciena laikā mēs iespēju robežās ziņosim par progresu un pieredzēto, cerams, ne tikai šeit un tvitterī, bet arī radio dzīvajā ēterā. Saku – iespēju robežās, jo iespējas patiešām būs ļoti ierobežotas – maršruta lielākajā daļā nav GSM pārklājuma, uz to ceram apdzīvotu vietu tuvumā. Internets, optimistiski raugoties, varētu būt pieejams reizi nedēļā, ja paveiksies. Tieši tādēļ izmantosim īpašu vienvirziena saziņas iekārtu, ar kuras palīdzību mūsu atrašanās vietu varēs redzēt “dzīvajā” ar atjaunojumiem reizi 10 minūtēs. Šī iekārta sakariem izmanto satelītkanālus un nodrošina arī SOS funkciju. Satelīttelefonu, tā augsto izmaksu dēļ, izmantot diemžēl neplānojam.

Šī ekspedīcija notiek pēc pašu iniciatīvas, visas izmaksas dalīsim “uz galviņām”. Piebiedroties mums šoreiz nevar, varbūt, kad būsim pataustījuši šo maršrutu, tas tiks atkārtots. Tā kā kopējie izdevumi nebūt nav mazi, mēs meklējam atbalstītājus. Apmaiņā pret šādām tādām mantiņām mēs gan varam piedāvāt vienīgi ierādīt vietu jūsu logotipam uz mūsu automašīnām un šajā lapā, tomēr arī tas nav maz. Mantiņas, kas mums interesē, galvenokārt ir saistītas ar automašīnām – dubļu riepas, eļļas, bezceļu braukšanas aprīkojums. Nesmādēsim arī ēdamo un tūrisma ekipējumu. Īpaši mums noderētu liela telts, kurā vakaros slēpties no odiem un pārrunāt dienas iespaidus un puslīdz jēdzīga videokamera. Pēdējos (vai to, kas no tiem būs palicis pāri) mēs arī labprāt atdosim atpakaļ, kad atgriezīsiemies. Ja ir vēlme mūs atbalstīt, rakstiet uz infoatbaikalsdotlv.

Šobrīd mums jau palīdz 4x4shop.lv ar daļu no bezceļos nepieciešamā aprīkojuma un tosteris.com ar šo te lapu.

Pa ceļam. Bilde no nub1an.livejournal.com

Birkas:
  1. vimba_zlobnaja
    March 7th, 2011 at 12:26 | #1

    Čeļābinskā sūrajiem večiem nododiet sveicienus.

  2. March 14th, 2011 at 22:20 | #2

    Novosibirskā atrodiet to vienu meistaru, kas mūs 2008. gada Eclipse Tour piečakarēja ar pārvilktu motora galvas skrūvi un kārtīgi noslāniet :)

    Veiksmi ceļā un izturību (īpaši Fillmore tas noderēs)!

  3. Dace
    March 25th, 2011 at 19:22 | #3

    Puiši un meitenes, noteikti apskatiet BUHTA PESČANAJA Baikāla krastā, jums patiks!!

  4. andris73
    April 6th, 2017 at 21:41 | #4

    2016 gadā arī ar autiņu aiztēsos uz Baikālu.Izmetu pusloku no Oļhona salas līdz Ustj-Barguzina līcim.Fantastika-vārdu nav.

  1. Atgriezenisko saišu šobrīd vēl nav.