Sākums > Vispārīgi > Pērk. Lēti.

Pērk. Lēti.

Nododam izskatīšanai pirmo (maz ticams, ka tas būs viss) sarakstu ar lietām, ar kurām jāpapildina mūsu ekipējums. Šīs lietas mēs labprāt iegādātos par vislabāko cenu pasaulē un/vai vienkārši aizņemtos, ja vien kādam ir drosme aizdot.

  • Saliekamā nojume, kurā paglābties no lietus vai odiem. Ir tādas, kuras pavelk aiz stūriem, un hops – gatavs. Tās, kuru salikšana prasa stundas, turklāt daudzos gadījumos iespējama tikai vienreiz, šoreiz nederēs.
  • Saliekamie kempinga krēsli vai ķeblīši. 10 gab.
  • Saliekamais galdiņš vai galds, ja ne tāds, pie kura 10 ļaudis var lepni izsēsties (piekabi plānojam atstāt Rīgā), tad vismaz tāds, uz kura var novietot 10 kafijas, kamēr jātur rokā zupa, un otrādi.
  • Riepu kameras, izmērā 900×16, 6 gab.
  • Benzīna prīmusshttp://ej.uz/vdsc
  • Olu pārnēsāšanas koferis ~30 olām. Līdzīgs šim: http://ej.uz/1icn
  • Caurumainie dzelži, no kuriem padomju armija būvēja skrejceļus un žogus, un kurus mūsdienās var izmantot kā laipas (trapus). Līdzīgi šiem: http://ej.uz/j5wd
  • Automašīnai piemērota vai piemērojama ūdens tvertne, 50-100l

Novērtēsim jebkuru informāciju, kuru var darīt mums zināmu caur infoatbaikalsdotlv vai tālruni 29207870.

Birkas:
  1. May 12th, 2011 at 21:26 | #1

    Pēc mūsu pieredzes, tādām lietām kā krēsli un galdi vietas auto īsti nav. Ja būtu feina nojume, tad tāda noderētu gan. To vietā labāk paņemt kasti ar rezerves daļām :D Bet vispār nopietni, atceroties, kā pārkrāvām radiatoru no viena aut uz otru (mums ta bija vienādi), par to der padomāt.

    Ūdens tvertnes problēmu risinājām, izmantojot parastās plastmasas pudeles, kuras iepirkām pilnas ar limonādi u.c. šķidrumiem. Ja tajā tvertē tas ūdens ilgi stāvēs, iemetīsies draņķība. Mums gan bija vairāku dienu posms bez ūdens ņemšanas vietām, tāpēc jāsecina, ka par problēmu īsti parūpējušies nebjām.

    Prīmusu noteiki sadabūjiet.

    Benzīnkannas jums jau noteikti ir? Mums bija līdzi arī diezgan daudz motoreļļas, kas izrādījās visai prātīga ideja.

    Diemžēn nekā no jums vajadzīgā man nav.

  2. daknis
    May 13th, 2011 at 00:58 | #2

    @Papuass Ūdens tvertne vairāk paredzēta dušas priekiem, līdz ar ko neliels daudzums aļģīšu tur neskādēs. Dzeramā ūdens turēšana paredzēta 25l plastmasas kannās. Detaļas paņemsim, cik būs iespējams nopirkt (Iveco). UAZ detaļas uz vietas būs viegli dabūt. Kannas benzīnam 1000km rezervei ir plānā.

    Vieta bagāžai dotajos t/l ir drusku vairāk, kā klasiskajos bobikos, tā kā aizvien ceram, ka atradīsies, kur ielikt krēslus :)

  3. May 13th, 2011 at 07:12 | #3

    Jyskā kādreiz bija saliekamie kempinga krēsli, Sunset vai kaut kāda līdzīga ražojuma, pa piecīti gabalā, un tādi palieli un ērti. Rekomendēju. Ūdeni papuass pareizi rekomendē turēt mazākos traukos. Domo ir sasodīti ērtas pamaza tilpuma plastmasas kannas, kantainas.

  4. May 13th, 2011 at 07:34 | #4

    Ak, ja kas man šķiet ka man ir tāds prīmuss, kā reizi kā bildē. Varu palienēt uz šo braucienu ar nosacījumu ka tiek atdots atpakaļ nesajāts un darba kārtībā, pārdot nevaru.

  5. gincha
    May 13th, 2011 at 08:03 | #5

    Saliekamos krēslus vislētāk esmu redzējis Depo (3.xx LVL). Galdu es zinu, kādu jums vajag – 0,80×1.20m virsma ar saliekamām kājām, kuras saliktā pozīcijā klipsējas pie paša galda. Saliktā veidā – biezums ne vairāk kā 10cm. Pirms daudziem gadiem tādi ir bijuši mēbeļu namā pa diezgan labām cenām.
    Būtu braukuši pirms pāris gadiem uz Baikālu, varētu iedot arī tos dzelžus, no kuriem būvēt trapus. Tagad gan laikam tādu vairs man nebūs pieejami, bet painteresēšos… Tiesa gan – aluminīja viņi nebija, bet gan dzelzs – smagi, bet izturīgi – nu kā jau armijas dzelži. Varbūt varat noskrūvēt kādai pamestai armijas bāzei sētas stabus? Šķiet, ka tepat Olaines bāzē mežā tādus redzēju.
    Veiksmīgi! ;)

  6. Baltapoga
    May 13th, 2011 at 12:50 | #6

    http://www.jysk.lv/?locale=lv#catalog!catalogid=2905&leaf=1
    par kvalitāti un salikšanas ātrumu vēl varētu diskutēt :D

  7. May 15th, 2011 at 10:52 | #7

    Kam jums kameras?

  8. May 15th, 2011 at 15:25 | #8

    Lasu un domāju – baigie buržuji. :D Bet nu ja ir laiks un iespējas tās lietas iegādāties, var jau.

    Mums galdiņa vietā bija paliela vaskadrāna, ko noklāt zemē. Tika izmantota pirmās pāris dienas. Pēc tam neviens vairs nepūlējās viņu vilkt āra – ēda kā sanāca, parasti sēžot auto krēslos. Kafijas krūzītes labi var nolikt uz bobika kapota:
    https://picasaweb.google.com/eclipse.tour/EclipseTour2008#5243398553205045106

    Krēsli – mums saliekamie uz visiem 6iem bija 1 ķeblītis, parasti tika izmantots.

    Benzīna prīmusa vietā mums bija gāzes plītiņas. Apmēram šitādas, tik parastākas firmas:
    http://www.celotajs.com/nodalas/im_05/051_campingaz_campbistro.jpg
    Patika. Tā kā dotajā brīdī stāv nelietotas, varu aizdot ar atdošanu ejošā stāvoklī ;) (rakstiet meilu, ja vajag). Izturējušas visu Kazahstānas braucienu un vēl vienu citu nedēļu arī. Gāzes baloni gan būtu jāpērk pašiem (aizņem vietu).

    Par ūdeni jau uzrakstīja Papuass. Tiesa, mums bija arī kādas 5as 5litrenes, bet karstumā dzert gribas vairāk kā iepriekš domāts, īpaši, ja dzert gribas arī auto [radiatoram], līdz ar to gandrīz nepietika.
    Motoreļļa mums uz abiem bobikiem bija vairāk kā 20l līdzi. Tika izlietota visa. Bij gan doma, ka būtu vajadzējis kādu biezāku, taču kādu atbalstītāji VA Motors deva, tādu ņēmām pretī (uz sitiena neatceros, bij minerāl vai tomēr pussintētiskā).

    Veiksmīgi!

  9. May 15th, 2011 at 15:51 | #9

    oij, pareizi, jums taču ir bulkuvāģis. Jau paspēju aizmirst. Nu tad gan jadomā par kafijaskrūzīšu turētāju :)

  10. Pēteris
    May 15th, 2011 at 16:12 | #10

    @DeadmaroZ-TLOTL Iveco nav variantu – disku tips prasa. UAZam ņemsim, ja nu noder.

  11. daknis
    May 15th, 2011 at 16:47 | #11

    @Agzas Buržuji neesam, bet tomēr 45 dienas, tapēc jau vairāk arī interesē aizņemšanās nevis pirkšanas iespējas… Gāzes plītiņa mums pašiem ir, bet padies par piedāvājumu. Benzīna plīti meklējam, jo tās ir daudz jaudīgākas un benzīns vairumā gadījumu ir pie rokas (bākā). Eļļu, protams, ņemsim.

  12. egita
    May 19th, 2011 at 11:03 | #12

    Par to padomju laika olu kasti – atcerējos, ka maniem vecākiem savulaik tāda bija, bet ar to bija tāds prikols, ka iekšā derēja tikai M izmēra olas. L izmēra vai vnk māju vistu paliela izmēra olas bij pa augstu un platu un tad to kasti nevarēja aiztaisīt. Vai arī, ja varēja, tad tās lielās olas saplīsa. Tā ka liekat tai kastē tikai M izm. olas ;)

  13. Valkira
    May 24th, 2011 at 14:29 | #13

    Apjautaashos NBS. Varbuut kaadu var atmest vai atveeleet pa leetaakaam naudaam.

  1. Atgriezenisko saišu šobrīd vēl nav.